• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905057700624
  • https://www.instagram.com/dersbirebir

2022 LGS Hazırlık

   

 2 Haziran 2018 de ilk defa yapılan yeni sistem Liseye Giriş Sınavı (LGS) gösterdi ki öğrencilerin ;

  • Yorumlama
  • Farklı bakış açıları yakalama
  • Okuma ve anlama
  • Zamanı kullanımı

kabiliyetlerini geliştirmeliler. Yani sınava hazırlık sürecinin öğrenciye sağladığı kazanım sadece iyi bir lise değil yukarıdaki becerilerinin gelişimi olmaktadır. Buda gelecekteki hayatına önemli katkıda bulunacaktır.

   Yeni sınav sistemi tecrübeli ve kendini güncelleyebilen öğretmene ihtiyacı daha da artırdı kanaatindeyiz.

   Bu çerçevede 2022 LGS sınavı hazırlık çalışmalarımızı özel ders şeklinde alanında tecrübeli öğretmenlerimizle yapmaktayız.


Peki öğrenciler nasıl çalışmalı?

   Öğrencilerin büyük çoğunluğu alt sınıflardan itibaren test çözerek ders çalışmaktadır. Sınav sistemine göre hazırlanan bu testler de genellikle bilgiyi ölçmektedir. Bu tip sorular genelde daha alt düzey bilişsel becerileri ölçmektedir. Bilgiyi ölçen test sınavlarında bir konuyu derinlemesine öğrenmenize gerek yoktur, çünkü doğru cevap zaten size verilir amaç yanlışları elemektir. Doğru cevabı bilmeseniz bile yanlış cevapları bilmek yeterli olmaktadır. Bu nedenle öğrenciler konuyu çok iyi öğrenmeye değil bol bol soru çözerek mümkün olduğu kadar fazla sayıda soru çözmeye odaklanırlar, hatta soru çeşitleri ezberlenmeye çalışılır.

   Yeni sınav da test şeklinde olmasına rağmen soruların içeriğinin farklı olduğunu, doğru cevabı bulmak kadar soruyu doğru anlamaknın da önem kazandığını 2018 LGS sınavında gördük. Bir konuyu bilmenin yetmediğini, o bilgiyi doğru yorumlayabilme ve günlük hayata aktarabilme becerisinin gerektiği görüldü. 

   Öğrencilerin yeni sınavda başarılı olabilmeleri için yeni sınav sorularına hazırlıklı olmaları gerekir.

   Bilgiyi kullanma, analiz, sentez, yorumlayabilme becerilerini artırmak için öncelikle kitap okumaya çok önem verilmelidir. Çok kitap okuyan öğrencilerin yeni sistemde avantajlı olacaklarını düşünüyoruz. Öğrenciler kitap okumayı zaman kaybı gibi görmemeli, kesinlikle her gün en az yarım saat kitap okumalıdır.

   LGS' de “Sayısal (Fen Bilimleri, Matematik) ve Sözel Bölümden (Türkçe,İnkılap Tarihi, Din K.,Yabancı Dil) oluşacak. Sözel Bölümde 50 soru için 75 dakika, Sayısal Bölümde 40 soru için 80 dakika süreniz olacak. Her soru için 2 dakika süreniz olacak. Sözel bölümde süre sıkıntınız olmayacaktır fakat sayısal bölümde matematik ve fen sorularını 60 dakikada yetiştirmekte sorun yaşayabilirsiniz. Sınavda süre problemi yaşamamak için, test çözerken zamana göre çözmeli ve zamanı verimli kullanma alışkanlığı kazanmalısınız.

1-Her gün kitap okunmalı

2-Düzenli ders çalışılmalı,

3-Günlük tekrar yapılmalı,

4-Konular yüzeysel değil derinlemesine öğrenilmeli,

5-Farklı kaynaklardan test çözülmeli,

6-Anlaşılmayan konu ya da sorular öğretmene sorulmalı,

7-Konu çalışırken tek yöntem ezberleme olmamalı. Konu çalışırken ve ezber yapılması gereken konularda da değişik yöntemler (zihin haritası, kodlama v.b.) kullanılmalı.

   Derslerimizde kullandığımız haftalık öğrenci çalışma programımız.


Takvim
iLETİŞİM